Om

Om

 

Kunstneren Jakob Amsgaard (1979) er født og opvokset ved Kronborgs volde og Øresunds brusen i Helsingør, men er i dag bosat i det indre København.

Jakobs kreativitet har altid fyldt meget i hans liv. I begyndelsen fik fantasien frit spil i blyantstegninger og med farvekridt, som hos de fleste andre børn, men i slutningen af 90’erne voksede både inspirationen og passionen. Blyanterne blev skiftet ud med pensler og maling, og lige siden har Jakob leget med kunstens magi på lærred med forskellige stiludtryk. Både motiv og farvevalg varierer i hans værker, ligesom han ynder at blande flere forskellige materialer. Jakob har tidligere arbejdet med fotografier af filmstjerner og superhelte klistret på lærred, og i kombination med maling og lak har det udmundet sig i flotte, stilrene sort/hvide malerier brudt af farverige klatter af maling.

 

At rejse er at leve. Og netop uden for landets grænser finder Jakob en stor del af inspirationen til sine malerier: Islands vilde natur, street-art i Berlin, Andy Warhols portrætter og 50’ernes pinup-piger er blandt de emner, som Jakob beskæftiger sig med. Sammen med farverige sommerfugle, robotter og moderniserede statuer gør det ham til en meget alsidig og tidssvarende kunstner.